Her er arbejdstegninger til forskellige kødben. De er lavet til old school SV'ere, om de også passer til de nye aner jeg ikke.
Det mørke i midten (på det første billede) er det originale kødben. Der er 107mm fra center til center af de to huller. De andre springer med 5mm, således det korteste kødben har en afstand fra center til center på 92mm, og det længste har en afstand på 122mm.
Kødbenene er lavet i 6mm stål.
Udvekslingen mellem kødben og cyklens bagende skulle efter sigende være ca. 1:3, så hvis man sætter et 5mm
kortere kødben på,
hæver man bagenden med ca. 1½ centimeter. De røde (92, 97 og 102) hæver altså bagenden hhv. 1½, 3 og 4½ cm, og de grønne (112, 117 og 122) skulle sænke bagenden med hhv. 1½, 3 og 4½ cm.
Husk at en hævet bagende giver en mere stejl kronrørsvinkel, og dermed en overstyrende cykel (det føles næsten som om cyklen drejer, blot man tænker på det, og kan være direkte ubehageligt i starten). Omvendt vil en sænket bagende give en fladere kronrørsvinkel, og dermed en understyrende cykel (cyklen bliver sværere at dreje, tænk blot på en chopper med lang forgaffel).