Der er også denne her, som antyder, at det er ok
http://kum.dk/Infokiosk/Film/Digital-kopiering/Hvad-ma-du/På nogle cd’er og dvd’er er der en såkaldt kopispærring (også kaldet kopisikring eller ”copy control”). En kopispærring skal forhindre, at der kan laves kopier, og du må derfor ikke bryde eller fjerne denne for at tage en kopi. Du må heller ikke udbrede programmer, der kan fjerne en kopispærring, fx ved at lægge sådanne programmer på nettet.
Men du må gerne bryde en kode eller en kryptering, hvis den forhindrer dig i at se filmen eller lytte til musikken. Det er fx tilfældet, hvis en kopispærret cd ikke kan afspilles på en ældre cd-afspiller eller på en computer med et andet styresystem end det, kopispærringen understøtter.
Jeg sidder dog stadig med et par spørgsmål, som jeg aldrig har fået besvaret - er det o.k. at bryde kopibeskyttelsen, hvis man har et enkelt apparat i husstanden, som allerede kan afspille mediet? I dette tilfælde er kopibeskyttelsen jo ikke til nogen hindring. Bevares, man kan ikke benytte filmen som man måske havde tænkt, men man kan stadig se den.
Og nummer to - den sædvanlige CSS-kryptering på næsten alle kommercielle DVD-skiver er så svag, at den har ingen effekt. Programmer som Handbrake fjerner den uden at spørge eller gøre opmærksom på den. Slutbrugeren opdager aldrig om skiven er "beskyttet" med CSS. Man kan derfor muligvis argumentere for, at denne ikke er omfattet af lovgivningen. Film-branchen har da derfor også svaret igen med nye kopibeskyttelsesmetoder, som kræver lidt mere specielle programmer at fjerne, og disse vil helt sikkert være omfattet. EDIT: Ophavsretslovens §75c siger helt præcist at man ikke må "foretage omgåelse af effektive tekniske foranstaltninger". Bemærk ordet effektiv. Producenten skal altså gøre en reel indsats for at beskytte materialet. Man kan hæfte mange ord på CSS, men i dag er "effektiv" ikke et af dem.
Moralsk har jeg dog intet problem med at smide film ind på NAS'en. Det gør jeg selv, specielt med børne-skriverne er det skønt